handler om tidligere LO-leder Yngve Hågensens liv. Han er gjennom tidene en av de fagforeningskjemper som har hatt mest innflytelse på samfunnsutviklingen i Norge. Nå skal livet hans gjenskapes på teaterscenen med Dennis Storhøi i hovedrollen.

Forfatter Jens O Simensen har skrevet forestillingen som speiler den tidligere LO-lederens historie. Musikken lages av Svein Gundersen. Premiere vil være i februar 2021 i Halden.
Det skal spilles totalt åtte forestillinger, samtlige Østfoldbyer samt i Oslo og Viken for øvrig. Forestillingen produseres av åtte organisasjoner i arbeiderbevegelsen i Viken.

I 2018 sto arbeiderbevegelsen i Østfold bak en teaterforestilling om statsmannen Oscar Torp fra Østfold. Også den gangen med manus og musikk av Simensen/Gundersen. Nå har de samme organisasjonene forent kreftene for å lage en forestilling om fagforeningskjempen som startet sin arbeidskarriere på Saugbruks i Halden.

I en teaterforestilling er det mye dramatisk materiale å hente fra hans liv. Han hadde en vanskelig spesiell barndom og bodde flere år på barnehjem. Under krigen måtte barnehjemmet evakueres. Fra 1955 til 1969 var han papirarbeider ved Saugbrugsforeningen i Halden. Gjennom dette kom han inn i fagforeningsarbeid og ble etter hvert distriktssekretær, LO-sekretær og LO-leder. Yngve var også aktiv i Halden-idretten i mange år.

Hågensen var en markant og sterk LO-leder som ikke nølte med å være kritisk om rådende politikk gikk utover de fagorganiserte. Veien til topps i LO var konfliktfylt og underveis måtte han kjempe mange kamper.

Men hans fremferd gjorde at han alltid møtte respekt, selv fra de som var uenige med ham. Forestillingen vil omhandle både barndom, ungdom og hans karriere i organisasjonslivet.

Les mer på skuespillets offisielle hjemmeside her!

Hold deg oppdatert på Facebook her!

Produsenter for forestillingen er: Arbeiderbevegelsens Kulturnettverk i Østfold, LO Viken Oslo, LO Halden, Østfold Arbeiderparti, LO Indre Østfold, AOF Østfold og Fellesforbundet avd Saugbruks og Arbeiderbevegelsens historielag i Akershus.