1.mai-komiteene i alle Østfold-byene har gått sammen om en felles markering av dagen. Fra City Scene i Fredrikstad sendes et halvtimes program med både faglig innhold og arbeiderkultur og i tillegg presenteres et nytt teaterstykke.

Hovedgjest blir Tor-Arne Solbakken, tidligere nestleder i LO. Han er opprinnelig fra Rygge, men bor nå i Fredrikstad. Solbakken var nestleder i Norsk Tjenestemannslag fra 1998 til 2005, han var LO-sekretær fra

2005 til 2009 og nestleder i LO fra 2009 til 2017.

Fra de lokale 1.mai-komiteene deltar Grethe Berntsen, Fredrikstad, Siw Christiansen fra Halden, Klaus Lintho fra Sarpsborg, Tone Kjernsbekk fra Indre og Grete Olsen fra Moss.

Benedikte Sørli Igletjern og Sofia Aissaoui, begge fra Indre Østfold, skal delta med opplesing av dikt. Sunniva Berg og Alexander Hermansen synger arbeidersanger og har med seg Bjørn Halstensen på piano. Programleder er Jens O Simensen.

Teaterstykket «Hvorfor være organisert?» ble skrevet på slutten av fjoråret og er dobbelt aktuelt med dagens store arbeidsledighet i forbindelse med korona-situasjonen. Vi møter skuespillerne Aina Beate Gundersen, Morgan Lillehjem og Sunniva Berg. Stykket er skrevet av Hans Petter Thøgersen og Jens O Simensen, mens Svein Gundersen bidrar med ny musikk.

I tillegg til de fem 1.mai-komiteene står også Arbeiderbevegelsens kulturnettverk i Østfold og LO Viken Oslo bak arrangementet.
-Vi tror dette blir en fin markering av 1.mai i Østfold når situasjonen er som den er. Her blir det både faglige og kulturelle innslag, sier regionleder Ulf Lervik, LO Viken Oslo.