Skuespillet om Yngve Hågensen ble en reise om hans liv, og viste stor respekt for hans virke og bidrag til fag og arbeiderbevegelsen, og hvor godt over 3000 publikummere så forestillingen i hele Viken og Oslo gjennom 9 spillesteder. Forestillingen handlet om tidligere LO-leder Yngve Hågensens liv, og hvor han er gjennom tidene en av de fagforeningskjemper som har hatt mest innflytelse på samfunnsutviklingen i Norge. Til å gjenskape og fortelle om livet hans på teaterscenen var det Dennis Storhøi i hovedrollen.

Forfatter Jens O Simensen har skrevet forestillingen som speiler den tidligere LO-lederens historie, og musikken ble laget av Svein Gundersen. Forestillingen ble produsert av åtte organisasjoner i arbeiderbevegelsen i Viken, og regien ble gjort av  Ole-Hermann Gudim Lundberg.

Terningskast 6 i Halden Arbeiderblad:

“JÆVLA BRA” skriver anmelder Bjørn Ystrøm, i Halden Arbeiderblad, og triller terningkast seks. “Dette er ingen grå historieformidling” fortsetter han og skriver at både manuset og skuespillerne forteller historien med stor troverdighet. Dennis Storhøi som Hågensen og Anette Hoff som Gro Harlem Brundtland og ensemblet får i helhet meget gode skussmål av HA.

“Dennis Storhøi går inn i rollen som Yngve med mimikk, kroppsspråk og verbal utfoldelse som forleder oss til å tro at det er karakteren selv som står på scenen. Anette Hoff er kostelig i rollen som Gro, og ensemblet som helhet framstår med stor troverdighet”.

Les mer på skuespillets offisielle hjemmeside her!

Hold deg oppdatert på Facebook her!

Produsenter for forestillingen er: Arbeiderbevegelsens Kulturnettverk i Østfold, LO Viken Oslo, LO Halden, Østfold Arbeiderparti, LO Indre Østfold, AOF Østfold og Fellesforbundet avd Saugbruks og Arbeiderbevegelsens historielag i Akershus.