Kulturkveld 1. mai

Arbeiderbevegelsens kulturnettverk i Østfold og LO i Fredrikstad inviterte til en hyggelig kveld på City Scene, 1.mai 2019, der det ble mye sang, dikt og teater, med stor allsangsfaktor. 

  • Det ble servert innhold med en klar rød undertone, som hedrer vår innholdsrike arbeiderkultur. Sang og musikk fikk vi av Alexander Hermannsen, Sunniva Berg, Mannskoret Skiold og Rockekoret NEO+. 
  • Videre fikk vi servert arbeiderlyrikk av Linda Klakken og Jan Lange. 
  • Teaterstykket som ble fremført gikk på temaet: 100 år siden 8-timersdagen. Her medvirket skuespillerne Sunniva Berg og Helge Sveen. Stykket er skrevet av Hans P. Thøgersen og Jens O. Simensen, med originalmusikk av Svein Gundersen.

Kulturnettverket har nå de senere årene skapt en tradisjon for at bevegelsen samles til en festaften på 1. mai, hvor vi i 2017 lanserte CDén Arbeidersanger, for så både ha premiære på teaterstykket om Oscar Torp og forestillingen «Livet glir forbi» i 2018, som samlet over 1000 kamerater i bevegelsen denne dagen i nedre Glomma regionen. I 2019 ble det altså lyrikk og 8-timersdagen i Fredrikstad, og i 2020 arbeider vi for en festaften på 1. mai i Moss under deres byjubileum.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *